Димитър Бербатов посети днес централната сграда на Европейската комисия "Берлемон" по покана на заместник-председателя Кристалина Георгиева. Футболистът беше придружен от своя агент Емил Данчев. Тримата говориха за възможностите да се насърчи масовият и професионалният спорт в България и за значението на спорта в ежедневието на 33 000 служители на Европейската комисия, за които Георгиева отговаря. 

Заместник-председателят на Европейската комисия поздрави Бербо с класирането за четвъртфинал на Шампионската лига на "Монако". Димитър Бербатов и Емил Данчев запознаха Георгиева с плановете си да изградят детска футболна академия в София , която да възпита следващото поколение футболисти на България.

Нападателят и неговият агент очакват академията да привлече много деца и да насърчи ежедневната физическа активност сред подрастващите и техните родители. Георгиева приветства идеята - чудесен пример за инвестиция в по-доброто бъдеще на българските деца и възможност те да развиват интересите си.

Кристалина Георгиева обяви, че очаква посещението на футболна звезда като Димитър Бербатов в институцията да привлече вниманието на повече служители към спорта и да ги насърчи да бъдат физически активни всеки ден.

Тя направи интересен паралел между спорта и сегашната й работа - също като във футбола, и в управлението на европейския бюджет грешки не бива да се допускат, а играчите трябва да се стремят към победи. Головете се равняват на успешни проекти - колкото повече, толкова повече хората са доволни.

Бербатов и Георгиева се познават покрай благотворителен проект - кампанията "Футбол срещу глада". Съвместната инициатива на Европейската комисия, Организацията за прехрана и земеделие на ООН и Асоциацията на европейските професионални футболни лиги имаше за цел да призове международната общност и обикновените хора към бързи действия срещу глада по света.

За да популяризира кампанията, Кристалина Георгиева, комисар по международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в периода 2010-2014 г., пътува до Манчестър, където се запозна с Бербатов, тогава играч на "Манчестър Юнайтед".

След срещата Георгиева лично разведе гостите из сградата и им показа някои от най-емблематичните ѝ кътове като залата, в която в сряда заседават всички комисари, или коридора, където юристите на Комисията са изложили отличията си, спечелени на благотворителни футболни турнири.