Убиецът на Борис Немцов не е заподозреният Заур Дадаев. Това твърди нов свидетел на убйството, цитиран от в. "Комерсант". Той е назован само като Евгений, 27-годишен, по професия мениджър.

В момента, в който опозиционерът бил разстрелян, Евгений вървял на известно разстояние зад него. Той слушал музика със слушалки и гледал смартфона си и затова не чул изстрели и не разбрал веднага какво се случва. В началото пред него вървяла двойка. След като отново погледнал пред себе си, Евгений видял вече не двойка, а група хора, както и мъж да лежи на земята. Жената, която вървяла преди това с мъжа, била до него. Свидетелят видял и втори мъж – предполагаемия убиец, който избягал от мястото.

Евгений видял гърба на предполагаемия килър. Въпреки това той дал описание на полицията, според което мъжът е бил със среден ръст, слабо телосложение и с тъмна, вероятно чуплива коса със средна дължина.

Свидетелят твърди също, че убиецът бил без яке въпреки студеното време. Той бил облечен със сини торбести дънки и тъмен суичър с качулка.

Описанието, дадено от новия свидетел, не отговаря на начина, по който изглежда главния заподозрян за убийството на Немцов. Чеченецът Заур Дадаев е доста едър.

Според очевидеца мъжът, избягал от местопрестъплението, се качил в бяла кола. Евгений забелязал край мястото още две жени. Едната от тях била млада, а другата  - на средна възраст. След като разменили няколко думи с придружавалата Немцов Анна Дурицкая, те се спуснали по стълбата на Големия Москворецки мост към крайбрежната улица.

Дурицкая притичвала между снегорина, спрял малко по-напред, и тялото на мъжа. Тя държала в ръка мобилен телефон. Разговорът й с шофьора на снегорина обаче бил много кратък, тъй като той след няколко секунди потеглил.

Когато Евгений стигнал до лежащия на земята Немцов, той все още бил жив. Свидетелят се опитал да го вдигне и първоначално помислил, че е просто пиян, затова започнал да пита спътницата му какво се е случило.

Дурицкая била много уплашена и плачела. Тя постоянно питала: „Какво му е?“ Младата дама помолила Евгений да не я оставя сама. Накрая му казала, че Немцов е бил застрелян.

Евгений отново се приближил до падналия мъж, но той вече бил починал. На гърба на Немцов свидетелят видял малки дупки от куршуми.