"Непредумишлено убийство", такова остава определението за извършеното от пилота Андреас Лубиц престъпление. Прокурорът на Марсилия Брис Робен разкрива пред в. "Прованс", че дълго е мислил как точно да квалифицира обвинението. Но най-накрая е решил окончателно да бъде непредумишлено убийство.

Прокурорът Брис Робен.

За да бъде умишлено убийство трябва да има съзнателно желание за убиване, а Лубиц е искал да се самоубие и да разбие самолета, затова смятам, че е по правилно определението "непредумишлено", обяснява аргументите си Робен. Деянието не е било насочено и замислено срещу хората, е неговото уточнение. В катастрофата бяха погубени 149 души от германския летец.

На въпрос има ли данни за психиатрично разстройство на втория пилот, прокурорът отговаря с да, но твърдо отрича хипотеза за терористичен акт. Няма никакви доказателства, улики или дори следи за проверката на такава версия, убеден е магистратът. Той все още не иска да открие разследването, защото предпочита да се съберат всчки възможни останки от самолета. Едва тогава ще тръгне официалното следствието. Робен не разкрива и имената на следователите, които ще го ръководят, но вероятно начело ще бъде и жена, пише "Прованс".