Цял квартал в Индонезия попадна под наркотичното влияние на марихуаната, след като местни полицаи запалиха 3,3 тона конфискуван наркотик в близост до столицата Джакарта, съобщи в. Independent.

Дрогата, оценена на около 1 милион долара, е бил запалена близо до районното управление на полицията в община Тангеранг, в западната част на столицата. Парите от планината от марихуана се спуснали над близките къщи, и се разпространили бързо из целия кварта. Местни граждани и журналисти съобщават, че са се чувствали "странно", замаяни и леко "напушени" след вдишване на потентната мъгла.

Полицаите предвидливо носели маски, но не счели за нужно да съобщят на жителите за опасността от парите.

"Получих главоболие, защото не носих маска", казва местен на име Деден.

Журналист пък съобщава, че се е нуждаел да седне и да изпие чаша чай, за да се осъзнае. 

В тази част на Джакарта живеят над 2 милиона души. Не е ясно колко точно са били засегнати.

Полицаите унищожили и 3 килограма амфетамини и 2538 хапчета екстази в същата акции, но не чрез горене. Все още не е ясно как точно.

Говорител на местната Агенция по наркотичните вещества заявил пред "Asia One", че вдишването на парите "няма да доведе до дългосрочни здравни проблеми".

Местните любители на зеленото растение обаче може да са се зарадвали на неочаквания подарък. Минималната присъда за притежанието на дори 1 цигара марихуана в Индонезия е 4 години затвор.