Стартът на мото сезона бе даден пред храм-паметник "Св. Александър Невски" днес. Пред БГНЕС Божидар Данчев, който участва в откриването на мото сезона за втора година, сподели, че му харесва тръпката на пътуването с голямата група и ентусиазмът, който владее мотористите.

Според Данчев има тенденция на увеличаване на притежатели на мотори у нас, защото "свободата на пътуване с мотора и вятърът, който те духа е нещо неописуемо".

Началната точка на мото шествието бе "Св. Александър Невски". След него мотористите продължиха по маршрут - ул."Оборище", бул. "В.Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе", бул. "П.Яворов", бул. "Н.Вапцаров, бул. "Черни връх", бул. "България", резиденция "Бояна".

Около 14 часа пред резиденция "Бояна" започват състезания на скоростна отсечка в едното платно на околовръстния път. Очакват се състезания за най-бърз моторист в няколко класа според кубатурата, а също и за най-красив мотор.

Сред мотористите тази година се отличаваха и няколко дами, проявили смелост и желание да се качат на мотора рамо до рамо с мъжете.