Френският профсъюз на летците смята за прибързано въвеждането на правила за най-малко двама души в пилотската кабина, които са препоръчвани от Европейската агенция за авиационна безопасност EASA, пише белгийският Le Soir. 

Агенцията предложи временно да се направи задължително присъствието на двама души в кабината след самолетната катастрофа на „Джърмънуингс“, станала на 24 март във Френските Алпи. Според указанията когато се наложи да излезе пилотът или помощник-пилотът мястото им трябва да се заема от главната стюардеса.

Веднага след като се оказа, че пилотът на полет 4U 9525 се е оказал заключен извън кабината, няколко европейски авиокомпании въведоха мярката дори без да изчакат становище от ЕАSA.

От синдиката на френските летци обаче смятат, че това решение е било прието прибързано, преди да излязат резултатите от разследването на обстоятелствата около катастрофата. В момента следствието смята, че вторият пилот Андреас Лубиц преднамерено е свалил самолета, заключвайки се в кабината и насочвайки машината към склоновете на Алпите.