Продажбите на новия флагмански смартфон на Samsung - Galaxy S6 и неговият близнак с леко извити краища - S6 Edge, още не са тръгнали официално, но интернет се наводни с видеоклипове, които показват издръжливостта на елегантните апарати на удари с чук и хвърляне от 2 метра височина.

Видеата са направени от хора от едни от най-големите сайтове за технологична информация, на които Samsung е изпратил т.нар. тестови екземпляри. Те са решили да проверят колко здрави са апаратите, като са ги подложили на сериозен терор. Клиповете показват, че дори и най-здравият телефон може да бъде счупен с острия край на чук, а алуминиевият корпус - нащърбен при падане от 2 метра върху асфалт. Нещо, което и децата сигурно знаят - законите на физиката действат.

И все пак може би е добре да има някакво уважение към техниката. Иначе, защо автомобилните журналисти да не вземат да блъскат колите, които тестват в стени, за да видят дали ще се смачкат? А защо от Samsung не поискат да им бъде възстановена стойността на апаратите? В тази връзка, цената на подобен телефон е около 1400 лева.

Ето и някои от клиповете за проверка на здравината на смартфоните:

Ето и орехотрошачка за около 3000 лева.