Кевин Спейси ще излезе от Овалния кабинет на Франк Ъндърууд, за нахлуе духом в тялото на една котка. Превъплъщението му е част от новия филм „Девет живота“, описан от своя режисьор като „смешна, емоционална, комерсиална комедия“.

Ролята на Спейси е на бизнесмен работохолик, чиято душа след катастрофа се преражда в котка. Помощ ще му окаже мистичен собсвеник на зоомагазин, в чиято роля ще видим Кристофър Уокън. Все още не е ясно колко дълго духът на Кeвин Спейси ще обитава тялото на котката.

Режисьор на „Девет живота“ ще бъде Бари Зоненфелд, който редува драми с комедии като „Мъже в черно“ и „Семейство Адамс“.

Участието на Уокън във филм като този не е толкова изненадващ – на него откачените роли му отиват. Но е странен изборът на Спейси, който в последно време се подвизава в образа на US-президент в сериала „Къща от карти“ и адвоката от 19-и век Кларънс Дароу на сцената на лондонския театър „Олд Вик“. Следващата роля на Кевин Спейси ще бъде на друг президент – Ричард Никсън, във филма Elvis & Nixon.

 

Източник Площад "Славейков"