Александра Жекова е трета в света. Най-добрата ни сноубордистка завърши пета в своята дисциплина сноубордкрос на последния старт от Световната купа в Ла Молина, Испания. Българката триумфира в малкия финал, а инцидент в полуфинала я лиши от участие в големия финал.

Така Сани добави 450 точки към актива си и с 2850 завърши трета в генералното класиране за Световната купа. Нейното най-добро постижение е второто място през 2011 г. През 2012 г. тя бе трета, а миналата година завърши на шестото място. Общо в кариерата си Жекова има 16 подиума.

Българката стартира сезона зле, но постепенно започна да подобрява представянето си, за да завърши накрая сред първите три в света.

Първа за Световната купа завърши канадката Доминик Молте с 5400 точки, а втора остана американката Линдзи Джакобелис с 3760.

Преди седмица в Швейцария Жекова взе бронзов медал. На олимпийските игри в Сочи преди месец тя завърши пета на финала, но отново, както и днес, инцидент с друга състезателка я лиши от заслужен медал. Сани бе единственият български състезател в Сочи, който се нареди сред първите 15 в своята дисциплина.