През следващите години "Билла" смята да инвестира 200 млн. лв. и да открие 40 нови магазина, съобщи компанията в изявление до медиите на фона на информациите за предстояща продажба на бизнеса на австрийската верига супермаркети у нас и ескалиращите притеснения, че компанията напуска пазара.

"Първата международна верига от супермаркети в България "Билла България" отчита брутни приходи от над 614 милиона лева, което представлява увеличение от 4,8% спрямо 2013 г. и осезаемо надвишава планираните стойности. Финансовият резултат на компанията за 2014 г. е положителен и е по-добър от очаквания", пише в съобщението, без да се уточняват конкретни числа.

От навлизането си на българския пазар "Билла" е инвестирала повече от 500 млн. лeва, осигурявайки работа на близо 4000 сътрудници, които работят в централен офис, склад и 91 магазина с обща търговска площ от 86 000 кв. м, припомнят от веригата.

През 2014 г. "Билла" откри 6 нови магазина, а през текущата година компанията планира да открие още 8 нови магазина и да направи реконструкция на 5 от настоящите. Планът за разширяване на веригата е насочен главно към 4-те най-големи града в страната - София, Пловдив, Варна и Бургас.