Американската режисьорка Катина Меркаданте показа във филм как пет деца на петгодишна възраст от пет различни религии от пет различни краища на света се подготвят, обличат най-хубавите си дрехи и отиват на молитва, пише в. "Хъфингтън пост".

В лентата "Петимата" хиндуистката Сиваня от Индия, християнката Лонке от Южна Африка, будистката Дайго от Япония, мюсюлманинът Ясин от САЩ и евреинът Ели (не се споменава от коя страна е той) показват, че колкото и да са различни религиите им, сходствата между тях са поразяващи в момента, в който мълчаливо затварят очи по време на молитвата, отбелязва изданието.

"Исках да хвана именно тези трогателни моменти на духовен размисъл", заявява режисьоркатга Катина Меркаданте.

Тя твърди, че децата, които заснела, изпитвали чисти и неопетнени религиозни чувства. Това вероятно се дължало да крехката им възраст. За тях молитвата не била нищо друго, освен начин да си говорят с Господ.

Самата Катина Меркаданте, която е от Сан Франциско, е израснала в хиндуисткото Общество за самоосъществяване. То учи, че всички религии имат определен аспект на божественото.

"Животът не е просто пари и собственост. Има вътрешен и духовен живот, който всички ние живеем. И няма никакво значение откъде, от коя религия, ти идва това", допълва тя.

Вижте молитвите на петте деца: