Вин Дизел пя, Чанинг Тейтъм танцува, а Зак Ефрон се похвали с плочките на корема си. „Това определено не са Оскарите“, отбеляза Джилиан Бел на червения килим в Лос Анджелис преди официалната церемония за връчването на филмовите награди на MTV, където се случи всичко това. Големият победител на вечерта се оказа „Вината в нашите звезди“, който спечели наградата за най-добър филм.

За най-добра актриса бе провъзгласена Шайлийн Уудли, а тя спечели и статуетката за най-добра целувка (с Ансел Елгорт). По време на получаването на наградата си Уудли направи емоционално изказване за Джон Грийн, авторът на книгата, по която е филмът: „той даде на света един красив шедьовър“.

Отличието за най-добра водеща мъжка роля отиде при Брадли Купър за „Американски снайперист“. Чанинг Тейтъм отнесе вкъщи наградата за най-добро комедийно представяне от „Внедрени в час 2“. Най-добрият злодей пък е Мерил Стрийп за ролята ѝ във „Вдън горите“.

Почетната награда на поколението пък получи Робърт Дауни Джуниър. На сцената той излезе заедон с колегите си от филма „Отмъстителите“, които му паднаха на колене, докато той каза пред публиката, че отличието е „признание, което толкова е жадувал“.

Традиционно отличията на MTV са силен индикатор за големите хитове по кината през лятото. Но, разбира се, солидно място е отредено и на категории, в които гласуват зрителите, като най-добра целувка и най-добра сцена без горнище (където Ефрон спечели – отново).

Площад Славейков