Сенаторът от Флорида Марко Рубио обяви, че ще се кандидатира, за да спечели номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2016 година.

Той съобщи това на среща с привърженици в Маями. Причината да посегне към Белия дом била, че е „уникално подготвен, за да превърне Републиканската партия в организация, която защитава американската мечта“.

Марко Рубио е първи мандат сенатор от Флорида. Пред своите привърженци той обяви изборите догодина като „избор между миналото и бъдещето“.

Младият републиканец не пропусна да коментира и обявената вчера кандидатура на бившата първа дама Хилъри Клинтън, която ще се бори за номинацията на Демократическата партия.

Тя е лидер от миналото“, каза Рубио.

Докато той винаги приемал Съединените щати като бъдещето. По-късно тази вечер в Маями е организиран бляскав митинг, на който номинацията ще бъде официално обявена.

Рубио е роден на 28 май 1971 година в Маями в семейството на кубинци, напуснали „острова на свободата“ през 1956 година. Рубио завършва право в Университета на Маями.

От 2007 до 2009 година е председател на Камарата на представителите на щата Флорида, а от 2011 година е сенатор във Вашингтон, представляващ своя щат.