УЕФА планира да организира Мач на звездите, като аналогичните в абсолютно всички американски лиги за колективни спортове. Най-популярните "ол стар" двубои са Националната баскетболна асоциация (НБА) и хокейният в НХЛ. 

Според информацията УЕФА е получила предложение за това начинание от международна маркетингова компания, която организира Мача на звездите в НБА.

Каталунският в. "Мундо депортиво" отбелязва, че се планира във футболния му аналог на Стария континент да играят два отбора - на Севера и Юга, отново избрани от фенове по интернет.

В състава на Северна Европа може да участват играчи от първенствата на Англия, Германия, Холандия, Белгия и т.н., а за Южна - от испанската Примера и италианската Серия А, от Португалия...

Детайлите все още липсват, но след като излиза информация в голям спортен всекидневник, най-вероятно проектът е в процес на разработване. И вече вървят спекулации как за първи път Лео Меси и Кристиано Роналдо може да играят в един отбор. Първият "УЕФА Ол Стар" може да се играе през 2017 г., а дотогава изобщо не е сигурно, че Роналдо ще остане в Мадрид. Говори се, че Кристиано може да бъде продаден обратно в Англия още това лято или най-късно следващото.