Бетонните плочи върху дюните на плажа "Корал", както и поведението на институциите по случая, разгневиха политолога Евгений Дайнов, който реагира остро във фейсбук.

"Преди малко бях на къмпинг "Юг", за да видя не-бетона върху не-дюните. На връщане чух новините, че и МРРБ и МОСВ нагло лъжат, че това не били дюни. Дюни са. Бях, гледах, видях (и снимки имам). Не се строи върху скала - това също е лъжа.
Две министерства нагло излъгаха в нечий интерес. Онзи, който лъже, той по правило също така краде. Какво крадат МРРБ и МОСВ? И: това са първите официални лъжи, които са детински: всеки може да отиде и да види, че поне двама министри лъжат. Утре да чакаме трети? Дойде ли сезонът "Юруш на маслините"? И в суматохата - който каквото гепи? 

Потресен съм от това, че две институции днес нагло, нахално, фрапантно, арогантно излъгаха. Съобщиха ни (отново): "Вие тука крепостните си налягайте парцалите, ние ще правим, каквото си искаме", пише Дайнов.

"Успях да сваля снимките на не-бетона върху не-дюните. Върху единия бетон стоя аз - не-човекът, крепостния идиот, комуто държавата пробутва нагли шменти-капели", е разяснението на политолога към снимката по-горе. "От мащаба се вижда, че върху тези засега две бетонни площадки няма как да се съберат 16-те заявени бунгала. Ще има още. И отново, и отново, и отново МРРБ и МОСВ (и всички останали от шайката) ще ни обясняват, че сме кьорави",продължава още той.

"Няма дюни, няма закони. Има - плячкосване. Елементарни разбойници, без всякаква фантазия: каквото виждаме - гепваме. Ако този номер мине, ще плячкосат всичко. И до вас, уважаеми - до вашите фирми, вашите домове, вашите каузи, вашите любими места, вашата гора, вашия въздух и вашата вода - ще стигнат. Това е само началото. Ако не бъдат спрени сега - гответе се. И въжето няма да го дават по линия на профсъюза. Ще си носите от вкъщи", завършва емоционално Дайнов.