Розоберната кампания в Иганово е заплашена от провал, предупреди кметът на селото Стефан Данчев пред бТВ. Причината е, че след последния взрив зоната около завода трябва да бъде обходена отново. 

"Хората не могат да обработват розите си, предстои оран, прекопаване, торене. Ето защо се налага колкото се може по-бързо да се обходи тази зона," обясни Данчев.

Той изтъкна, че не става въпрос само за собствениците на розовите полета, множество хора в града си изкарват препитанието с розобер.

"Нощта премина спокойно. Снощи късно се прибраха всички, които бяха напуснали Иганово - евакуирани или които сами се бяха евакуирали," каза още кметът.

Вчера около 500 гранати избухнаха в завода за боеприпаси в Иганово, а западната страна на Цех 835 на практика бе разрушена. По-късно последва нова серия взривове. Всичко започна от пожар, пламнал около 7 ч сутринта. Пострадали няма, основно защото по това време не е имало хора.

Пред Би Ти Ви министърът на икономиката Божидар Лукарски също обърна внимание, че инцидентът се е случил точно в деня, когато заводът е трябвало да започне работа. Освен това се е запалила продукция, която е била изнесена от предишния взривил се склад, точно преди пожара. 

Той изрази съмнения, че става въпрос на умишлен палеж, но отказа повече детайли и заяви, че съответните органи трябва да си свършат работата.

На 21 март избухна складът в Иганово, който е собственост на ВМЗ-Сопот. Тогава стана ясно, че се е взривил 1 тон тротил. Нямаше пострадали или ранени хора, както и замърсяване на въздуха. Разследването още тече.