Един от големите фаворити за спечелване на Шампионската лига - "Байерн" (Мюнхен), доста ще трябва да се потруди в реванша, за да съхрани шансовете си. Снощи баварците паднаха с 1:3 на терена на "Порто" в първи четвъртфинал и като цяло се представиха доста зле, като допуснаха кошмарни грешки. На другия полюс е тимът на "Барселона", сразил снощи с 3:1 "Пари Сен Жермен" във френската столица.

Срещата се игра на "Ещадио до Драгао" в Порто и почна катастрофално за гостите, от което домакините се възползваха по най-добрия начин. Още във 2-та минута Мануел Нойер бе принуден да фаулира откъснал се сам срещу него нападател на "драконите".

Съдията пожали частично немския национален вратар, вдигайки му само жълт картон, но отсъди задължителна дузпа, която Куарешма превърна в гол - 1:0. Осем минути по-късно, след грешка в защита на Данте, топката се озова в Куарешма, който напредна и стреля прецизно под плонжа на Нойер - 2:0.

Баварците почнаха да излизат от шока и натиснаха домакините, което бързо даде резултат. В 28-ата минута Тиаго Алкантра намали при асистенция Боатенг - 1:2. Пет минути по-късно параболичен шут на Алекс Сандеро завари вратаря Нойер неподготвен, като само гредата спаси "Байерн" от трети гол.

През второто полувреме гостите владееха повече топката, но с почти нулева ефективност. А в защита нещата за тях продължиха да стоят конфузно. В 56-ата минута разсеяният в този мач Нойер едва не бе прехвърлен от Каземиро с шут от центъра. Минута по-късно Боатенг пък едва не си вкара автогол.

В 65-ата минута Боатенг все пак "поправи" грешката. Тъмнокожият бранител остави топката да го прехвърли, Джаксън Мартинес я овладя и без да се бави я прати в мрежата на Нойер - 3:1. Реваншът е на 21 април на "Алианц Арена" в Мюнхен.

"Барселона" пък чака без напрежение ответния сблъсък с ПСЖ у дома след 3:1. В отбора на парижани се чувстваше осезаемо липсата на Златан Ибрахимович, когото Единсон Кавани не успя да замести по-най-добрия начин. И на още неколцина титуляри.

Заради очевидната разлика в класите домакините действаха по-прибрано, разчитайки на контраатаки. Те обаче не съумяха да намерят противодействие на атомното нападение на Барса - Лионел Меси, Неймар, Луис Суарес, като всяка атака на звездното трио вещаеше гол.

"Барселона" откри в 18-ата минута чрез Неймар, при асистенция на Меси. През второто полувреме домакините натиснаха. Вместо обаче да вкарат, в 64-ата получиха втори гол, като Суарес първо прокара топката между краката на Давид Луис - 2:0.

В 79-ата минута уругваецът отново направи за смях Луис, мушвайки пак топката между краката му, след което стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на ПСЖ - класика за 3:0. В 82-ата минута бе фиксирано крайното 1:3 - Жереми Матийо от Барса си вкара автогол, може би решил да не вгорчава толкова живота на френския гранд.