Над 2 милиона въпроси са зададени на руския президент Владимир Путин за една седмица, предаде ТАСС.

На 9 април от администрацията на Кремъл започнаха да приемат въпроси на граждани към държавния глава. Той ще отговаря днес по време на 13-ото телевизионно предаване "Пряка линия с Владимир Путин". то ще бъде излъчвано пряко по три телевизионни канала и по още толкова радиопрогр ами.

Самият Путин ще се намира в студио недалеч от Кремъл.

В цяла Русия са инсталирани подвижни студия. ОТтам жителите на различните региони ще могат да се включват пряко и да задават въпроси. Тази година, за разлика от друг път, не са планирани включвания от чужбина.

Приемането на въпроси, започнал на 9 април, ще продължава до края на "Пряката линия" днес. Всяка минута постъпват хиляди въпроси, твърди ТАСС. Рекордът е 3135 въпроса за една минута.

"Путин ще отговори на най-популярните, остри и неочаквани въпроси", заяви говорителят му Дмитрий Песков.

"Глесът" на Кремъл изтъкна, че през последните дни президентът постоянно "стоял на телефона" и получавал справки и доклади от различни министерства и ведомства. Путин се готвел за "Пряката линия", като освежавал в паметта си "едни или други цифри".

Тематиката на въпросите към него е най-разнообразна. По традиция преобладават тези за социалните и жилищните проблеми. Имало много оплаквания от местни ръководители, от лошо отношение на чиновниците към хората. Граждани изпращали видеозаписи с въпросите си, в които имало кадри с пъкища и улици в кошмарно състояние.

Същевременно в сравнение с миналата година значително нараснал интересът на руснаците към теми като УКрайна, санкциите срещу Русия и международните отношения.

Засега не е ясно колко време ще продължи тазгодишната "Пряка линия с Владимир Путин". Рекордът е от 2013 г. - 4 часа и 48 минути. Миналата година Путин е общувал директно с руснаците 3 часа и 56 минути.

Очаквайте подробности от "Пряката линия" в Клуб Z.