Многофункционалната зала „Арена Русе“ ще бъде открита с концерт на примата на българската музика Лили Иванова на 23 юли. През декември пък със своя Оркестър за сватби и погребения пристига Горан Брегович, който предизвика скандал със свое участие в Севастопол преди месец.

Лили Иванова ще е гвоздеят в програмата на „Арена Русе“ в деня на откриването – преди това началото на церемонията ще бъде поставено със серия от различни спортни прояви. Самата певица ще дойде с екип от 20 души и с няколко камиона техника за шоуто си. Билетите се разпространяват в мрежата на „Ивентим“ от петък (17 април).

„Арена Русе“

Новата зала на Русе ще разполага с 5100 седящи места, 100 от които от клас „премиум“. При концерти теренът ще побира 1300 седящи или 3000 правостоящи места. ВИП ложите ще са 6 с по 12 места всяка, а освен това е предвидена една президентска ложа с 43 места и 3 помещения към нея.

В „Арена Русе“ на 20 декември пристига югославският, както сам се нарича, музикант Горан Брегович със своя Оркестър за сватби и погребения. Билетите и за неговото шоу ще се продават от петък (17 април) на цени от 25 до 55 лева.

Брегович предизвика скандал през март, като изнесе концерт в анексирания от Русия Севастопол, а пред журналисти заяви, че не се притеснява от западните санкции към Русия, възвали величието ѝ и изрази увереност, че то винаги ще се усеща на Балканите. В резултат пък Украйна отмени няколко участия на музиканта в страната, а Киев дори поиска административни санкции срещу него. Дни по-късно и Полша спря планиран концерт на Брегович на фестивала в Освиенцим (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Иначе, в календара на „Арена Русе“ влиза още шоу на „Лорд ъф дъ Денс“ на 4 октомври, за който билетите вече са почти напълно разпродадени.

Спектакълът „Белканто“ на 12 от най-талантливите ученици на Лучано Павароти пък ще се състои на 27 ноември.

На 4 декември в залата ще се състои и 2-часов спектакъл на Националния балет на Грузия „Сухишвили“, който се състои от 70 танцьори и разполага със собствен оркестър от 10 души.