На тази дата през 1962 г излиза първият албум на гигантите в рока - The Rolling Stones, едни от предводителите на така нареченото "Британско нашествие" в САЩ. Малко хора помнят този факт, но голяма част от албума са кавъри, само шепа са авторските парчета.

Преди да станат "най-великата рок енд рол група в света", Stones са били едни от най-добрите изпълнители на кавъри. Певецът Мик Джагър, китаристите Кейт Ричърдс и Браян Джоунс, барабанистът Чарли Уатс и басистът Бил Уиман са били страстни фенове на блуса; за разлика от хилядите другите по онова време обаче те внасят в познатото зучене на стила своя специфична енергия. 

Първият им сингъл е кавър на песента на Чък Бери "Come On" и излиза през 1963 година. На следващата година записват дебютния си албум - "The Rolling Stones (England’s Newest Hitmakers)" - само за 10 дни! Stones не се придържат към утвърден стил, а по-скоро експерименират със съзвучия от различни музикални жанрове - блус, ритъм енд блус и госпъл.

От всички британски групи, които са откраднали американския стил музика и след това успешно са я продавали отново в САЩ, нито една не се доближава до изобретателността и енергията на Rolling Stones.