Повреда в единия мотор на правителствения фалкон на Сърбия отмени срещата на президента Томислав Никулич с папа Франциск, предаде сръбското издание BLIC.

Самолетът трябвало да кацне в 9, 30 часа тази сутрин в Рим, но по време на полета пилотът установил някаква нередност в единия от моторите и веднага докладвал за аварийната ситуация. Било взето решение машината да се върне и кацне обратно в Белград. Всичко минало без никакви неприятности и фалконът успешно се приземил.

Никулич е трябвало да разговаря и с държавния секретар (премиер) на Ватикана Пиетро Паролин за разширяване на връзките между Римокатолическата църква и Сръбската православна църква.

Сръбският фалкон е произведен в далечната 1981 година и не за първи път прави проблеми. През декември 2010 г. тогавашният премиер Цветкович не можа да стигне до София и се върна обратно в Белград.

Само преди два месеца и премиерът Бойко Борисов изживя драма във въздуха с българския правителствен фалкон. След излитане за Брюксел бе установена неизправност и след двучасово кръжене над София машината успешно кацна на родна земя.