В Германия вече започнаха да броят дните до края на ерата на Пеп Гуардиола в "Байерн" (Мюнхен). Днес клубният лекар на баварците Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт официално обяви, че напуска обиден на треньора и тази вест шокира спортния свят, защото медикът е не просто доктор в един клуб, а институция в професията си. 

Мюлер-Волфарт изкара близо 40 години в "Байерн", а за това време си спечели огромна слава по цял свят, тъй като е консултирал и лекувал големи имена от леката атлетика, тениса, ските и колективните спортове. Сред величията, които се допитват до него, е най-бързият мъж на планетата - Юсейн Болт. Пациенти са му звезди и от шоубизнеса, политици...

Това е причината главата на Пеп вече да е на дръвника. Само едно постижение може да спаси каталунеца - ако спечели Шампионската лига.

Какво се случи? След поражението от "Порто" с 1:3 в Шампионската лига преди два дни Гуардиола хвърли вината върху лекарския щаб, тъй като имаше на разположение едва 14 здрави футболисти, а липсваха контузени асове като Ариен Робен, Франк Рибери, Хави Мартинес, Давид Алаба, Мехди Бенатия...

"След мача с Порто щабът ми беше по някаква необяснима причина обвинен за загубата. Така доверието е завинаги изгубено. Затова напускам", написа Мюлер-Волфарт в обръщение. 

Заедно със 72-годишното светило си тръгват и синовете му Килиан, Петер и Луц Ханзел. Така, ако карето не промени решението си, "Байерн" ще трябва спешно да търси и медицински щаб.

А  Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт явно доста е трупал, тъй като проблемите му с Гуардиола не са отсега. Още при идването испанецът не зачел авторитета на клубния си лекар и пратил Тиаго Алкантара на преглед в Барселона.

Медикът работи и с националния отбор на Германия като консултант. След олимпиадата в Лондон преди близо три години Юсейн Болт специално изтъкна ролята на Мюлер-Волфарт след една от титлите си.

Въпросът сега е как "Байерн" ще се справи с казуса и колко приятели са останали на Гуардиола в клуба.