Шампионът във Формула 1 Люис Хамилтън ("Мерцедес") спечели без особени проблеми състезанието за Гран При на Бахрейн. Вчера той спечели квалификацията и днес не изпусна първата позиция през цялата надпревара на пистата в Манама.

Британският пилот увеличи преднината си на върха в генералното класиране, като записа трети успех от 4 състезания от началото на сезона.

Пилотът на "Ферари" Кими Райконен успя да се пребори за 2-ото място след отлично каране, като малко преди края се възползва от проблем със спирачките на Нико Розберг ("Мерцедес") при един завой, за да го изпревари. Финландецът изоставаше на повече от 15 секунди от Розберг, но с впечатляващ рейд стопи аванса му. Което подсказва, че "червените кончета" са все по-близо до "сребърните стрели".

А германецът понесе ново разочарование в последните дни и трябваше да се задоволи с трета позиция. Състезанието не бе успешно и за неговия сънародник Себастиан Фетел, който потегли след Хамилтън, но завърши на пето място. Той остана зад представящия се отлично този сезон Валтери Ботес ("Уилямс"). Челната шестица допълва Даниел Рикардо ("Ред Бул").