"Ботев" (Пловдив) търси 4 милиона лева, за да завърши оставения на груб строеж стадион "Христо Ботев", обяви президентът на клуба Иван Джиджев на пресконференция. Босът, дошъл в "Коматево" още по времето на Цветан Василев, запазва шефския си пост.

На брифинга присъства и Апостол Апостолов от фенското сдружение, което получи акциите на клуба от банкера и в момента практически управлява "канарчетата".

За да бъде годен и лицензиран за мачове Колежа, са необходими 4 милиона. Клубът има проект, по който да завърши арената и всичко около и в нея, но се нуждае от пари. "Христо Ботев" няма да изглежда така, както планираше Цветан Василев, но пак ще е достатъчно добър и модерен стадион. Ако до шест месеца не се намерят пари, общинарите в Града под тепетата могат да преразгледат и дори отнемат концесията.

"Ботев" е в сигурни и отговорни ръце", обяви Джиджев.

По думите му прокуристът Тервел Златев е напуснал, тъй като при изтекъл договор не се е съгласил с новите условия. Което потвърждава слуховете от последната седмица, че бившият служител на БФС не е бил склонен да намали огромната си заплата.

"Ботев" ще направи умерена селекция за новия сезон, като ще разчита и на пари от трансфери. "Жълто-черните" продължават да търсят пари от "Лудогорец" за Абел Анисе, сезирали са УЕФА, готови са да стигнат до съд.