Български спортен тотализатор (БСТ) променя условията на игрите в Тото 2 от 10 май. Това съобщи пред Дарик радио шефът на дирекция „Информационни и комуникационни технологии" в БСТ Веселин Кюркчиев.

Фишът за играта "6 от 49" ще поскъпне, след като залогът се увеличава с 15 стотинки, и става 85 стотинки. За "5 от 35" повишението е с 5 стотинки и залогът вече ще е 50 стотинки.

Второто теглене в "6 от 49 отпада", а „Втори тото шанс" за "5 от 35" няма да има.

Въвежда се минимален джакпот от 1 милион лева в "6 от 49". В играта „Втори тото шанс", която остава само в "6 от 49", печалбата ще продължи да бъде лек автомобил.

Най-интересната новина е, че ако бъде спечелен, джакпотът няма да се изплаща накуп, а за период от 7 години. Щастливецът ще получава първо накуп 500 000 лева, а след това по 30 000 лева на месец.

Елементарни изчисления обаче показват, че това важи за джакпот в размер на 1 милион лева. От обясненията на Валентин Кюркчиев не става ясно как ще бъдат изплащани сумите при по-голям джакпот.

Изследвания показват, че бързото забогатяване при печалба крие рискове за печелившия и разсрочването на изплащането на джакпота защитава печелившите. Така Кюркчиев аргументира промяната в изплащането на печалбите.