Община Бургас ще премахне поредния незаконен катун на територията си. Този път описани и набелязани за събаряне са 50 постройки в кв. "Горно Езерово", съобщиха от общината.

Те се намират в периферията на квартала, на самия бряг на езерото Вая. Установено е, че обитателите им имат регистрация Горно Езерово, но на други адреси. Това означава, че след събарянето има къде да се приберат и няма да останат на улицата, посочват още от местната администрация.

Постройките, които предстои да бъдат съборени.

Вече е започнало връчването на уведомителни писма, с които на настанените в незаконните постройки лица се дава 15-дневен срок да ги премахнат сами. Ако след изтичането му те са още там, Общината ще влезе в квартала със своя техника. Кметът Димитър Николов лично на място предупреди жителите на незаконните сгради какво предстои да се случи.

"Теренът е извън регулация и поради тази причина няма водопровод и канализация. Няма да допусна заради липсата на всякакви хигиенни условия оттук да тръгнат болести и после да пламне целият град", каза кметът.

Димитър Николов лично предупреди живеещите в гетото.

На следващ етап предстои събаряне и в ромската махала на комплекс "Меден рудник", където също е извършен опис на незаконни постройки.

Община Бургас редовно предприема акции по събаряне на обособилите се незаконно гета като неведнъж е минавала принудително в "Меден рудник" и "Горно Езерово".

Акция в кв. "Победа" през 2014 г.
След събарянето на постройките в кв. "Победа".
В кв. "Славейков", при една от акциите в периода 2009-2013 г.