„Подари книга на българско читалище“ е инициативата, която ще събере в неделя, от 14 ч, в уютната столична галерия Synthesis малки и големи, които ще четат стихове на известни български поети. Символичният вход, който трябва да заплатите за събитието е... една книга.

Инициативата е част от проекта на Ротаракт клуб София-Център и Ротаракт клуб София-Средец „Подай ръка на българско читалище“.

Книги за читалищата може да оставяте в специалните брандирани кашони на инициативата.

Целта е да се събуди общественият интерес към дейността на читалищата и тяхната роля в културния живот. Събирането на нови и стари книги за попълване и обогатяване на библиотеките в читалищата у нас е само един от проектите. Краткосрочната цел е събирането на 500 тома литература. Първите книги ще бъдат дарени на читалищата в гр. Трявна и в с. Църквище, община Златица.

                   Книги можете да дарите в
                    Софарма Бизнес Тауърс.

Книгите, които искате да дарите на читалищата, може да оставяте в специалните брандирани кашони, които са поставени на много места в София – в образователни институции, книжарници и компании.

Такива има например в книжарниците на BOOKTRADING в Sopharma Business Towers, Ring Mall, Bulgaria Mall, Mega Mall, Serdika Center, в болница „Токуда“, както и в Софийския университет, НБУ, френската гимназия, 91-ва немска гимназия, Софийската математическа гимназия, Арт-клуб „Музеум“ (срещу президентството) и др.

Партньори на инициативата „Подай ръка на българско читалище“ са: