Правителствата на България и Румъния подписаха днес споразумения в пет области след провеждане на съвместно заседание в Крайова, предаде агенция Фокус.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и румънският й колега Габриел Опря подписаха протокол за сътрудничество в областта на радиокомуникациите. Министърът на здравеопазването Петър Москов, Габриел Опря и румънският министър на здравеопазването Николае Бъничою подписаха план за сътрудничество в областта на фармацевтичната политика и спешните ситуации. Обща декларация за засилване на регионалното сътрудничество в областта на енергетиката парафираха от българска страна Даниел Митов и Теменужка Петкова а от румънска - министърът на външните работи Богдан Ауреску и министърът на енергетиката, малките и средни предприятия и бизнес средата Андрей Доминик Геря. Николина Ангелкова и румънският министър на икономиката , туризма и търговията Константин Ница подписаха протокол за намерение в областта на туризма.

В рамките на двустранната среща беше подписана и конвенция между Румъния и България за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на укриването на данъци с оглед облагането на доходите.

Преди това в Крайво двамата премиери имаха тристранна среща със сръбския си колега Александър Вучич.