Windows 8 отнесе много критики при появата си през 2012 г - за новия, странен интерфейс, липсата на старото Start меню, проблемите със съвместимостта, и много други. Но една миниатюрна част от потребителите на операционната система бяха разочаровани и по друга причина - липсата на играта Microsoft Solitaire.

Това е една от първите игри, които идват вградени в Windows - още от версия 3.0 през далечната 1990 г. Простичкият пасианс вероятно е докарал милиони долари загуба в офисите по цял свят и в по-трудните си версии е изкарвал от нерви десетки играчи. Играта е известна и с факта, че е написана от стажанта в Microsoft Уес Чери, който не е получил и цент за работата си.

Windows 8 остана без Solitaire и другите две вградени игри - Minesweeper и другата игра на карти, далечно напомняща белот - Hearts. Разбира се, и трите можеше да се свалят в Windows Store, но, както казват почитателите - не е същото.

Сега обаче, за Windows 10, Microsoft са решили тържествено да върнат Solitaire в операционната система. Дали ще бъде същата стара игра, или ще бъде разкрасена и променена, тепърва предстои да видим.