Шефът на КРИБ Кирил Домусчиев е умерен оптимист за това, че премиерът Бойко Борисов ще се справи с тежките задачи, с които се е нагърбил. Това стана ясно от участието на собственика на "Лудогорец" в седмичното обзорно предаване „На 6-ия ден” по „Радио К2”.

„Той за съжаление не е Батман, колкото и на нас да ни се иска един човек да може да реши всичко с един замах, така че много зависи от неговия екип дали ще се справи”, категоричен беше председателят на КРИБ. 

Според него засега реформите вървели добре и се виждали много позитивни сигнали.

„Ние се чувстваме част от екипа и във всичко, което ние, като експерти в различни области, можем да бъдем полезни на правителството, го правим. Във всичко, което е добро за превръщането на страната ни в добро място за инвестиции и правене на бизнес, КРИБ е партньор”, каза още Домусчиев.

Той заяви и че в пенсионната реформа има много позитивни неща, но има и решения, които КРИБ не приема. Едно от основните неща, които смущават работодателите, било увеличаването на осигуровките. От организацията предлагали по-ускорено увеличение на възрастта за пенсиониране, въвеждането на по-висока възраст за определени категории труд, както и закриване на втора категория труд. 

„Имам усещането, че вече срещаме някакво разбиране от страна на г-н Калфин, има въпроси, по които ще продължаваме да спорим и се надяваме в един добър диалог в рамките на до един месец тази тема да приключи и всички да са доволни от пенсионната реформа, защото България наистина има нужда от пенсионна реформа.”, категоричен беше Кирил Домусчиев. 

Той добави, че бизнесът иска предвидимост и спокойствие, а не увеличение на данъци и такси.