"Поради някаква странна причина моят живот като гей не стана по-лесен, след като се разкрих. Всъщност се случи точно обратното. На пресата не й харесваше, че преди имах хетеросексуална публика и опита да развали това. Дори някои мъже бяха бесни, че приятелките им не могат да спрат да мислят: Джордж просто не е намерил точното момиче, затова е станал такъв", споделя 50-годишният певец в откровена изповед, цитиран от БГНЕС.

Джордж (чието рождено име е Георгиос Кириакос Панайоту) призна на всеослушание, че е хомосексуалист пред телевизия CNN през 1998 г. И преди слуховете, че е такъв, никак не го подминаваха, но след като беше арестуван за "неприлично поведение" (по български му викат "на калъп") в парк в Бевърли Хилс, той нямаше къде повече да се крие. Официалното признание обаче не направи живота му по-лесен.

Джордж Майкъл имаше 13-годишна топла връзка с бившия треньор на мажоретки Кени Гос, даже се говореше за сватба, но уви, двамата се разделиха през 2011 г. Днес британецът от гръцки произход твърди, че не съжалява, задето е крил нестандартната си сексуална ориентация през всички онези години. "По времето, когато СПИН беше масов убиец, всеки родител на открит гей беше в паника. Познавам много добре майка си и знаех, че тя ще посвети живота си на молитви да не се заразя с вируса", обяснява добрият син.