Прочутият тенор Хосе Карерас ще си каже "сбогом" с българската публика. София е една от дестинациите в прощалното турне на испанеца, а догодина, вече на 70 години, той окончателно смята да слезе от сцената. Карерас ще се срещне с почитателите си у нас на 3 декември в зала 1 на НДК.

Веднага след края на прощалното турне Карерас, който догодина ще навърши 70 години, ще прекрати активната си дейност на сцената, но ще продължи да работи във Фондацията, създадена от самия него за борба с левкемията.

Според организаторите на концерта единият от Тримата тенори лично е пожелал в турнето да бъде включен концерт в България, с която има по-специална връзка и никога не е криел, че има много истински приятели у нас. В програмата му са включени най-популярните изпълнения от репертоара му, онези, които през годините го наложиха като истинска легенда в света на операта, а и не само.

Диригент на концерта ще бъде Давид Хименес, познат на българската публика от предишния концерт на Карерас през 2011 г. и от последвалите изяви с оркестъра на Софийската филхармония. Името на сопраното, което ще вземе участие, все още се пази в тайна, но организаторите разкриват, че тя също е звезда от световна величина, за която ще бъде чест да излезе на една сцена с един от легендарните Трима тенори.

Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лева и вече могат да бъдат закупени от мрежата на "Ивентим", а от 11 май – и на касите на НДК.

Източник Площад Славейков