"Вътре сами се самоизяждаме". Това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев по повод поисканата му оставка от поста пред Би Ти Ви.

"Моят хоризонт не е конгреса, моят хоризонт е перспективата вляво. Някои хора искат да отслабят БСП. Трябва да покажем сила", заяви Стойнев.

На пленума в събота Явор Куюмджиев поиска оставката на Стойнев, като изтъкна, че той носи отговорност за провалите с "Южен поток" и АЕЦ "Белене". Румен Овчаров пък заяви, че чрез Стойнев БСП се е превърнала в изпълнител на интересите на Делян Пеевски и Цветан Василев.

"Това са много тежки обвинения. Най-обидните думи срещу мен са били от Румен Овчаров, Румен Петков, Георги Първанов, ние сме различни поколения. Това са партийни интриги. Аз принадлежа на едно поколение, което не се занимава с интриги", коментира Стойнев. Той припомни, че докато е бил министър, не е имало корупционни скандали, докато при министерстването на Румен Овчаров такива скандали е имало.

Стойнев отбеляза, че само за 40 гласа е загубил битката за лидерското място в БСП с Михаил Миков. Според него в партията има негативно отношение към по-младите й кадри и той не може да си го обясни.

Стойнев бе фаворитът на Сергей Станишев за поста лидер в БСП.