Центърът за спешна медицинска помощ в град Гоце Делчев е нападнат от младежи след сбиване в дискотека. Няма пострадали служители, нанесени са само материални щети, предаде БГНЕС от южния град.

Към 4.30 часа вчера сутринта е получен сигнал за сбиване пред дискотека в Гоце Делчев. При него са пострадали двама 23-годишни мъже - Юсеин Ч. и Балин Х. Според първоначалните версии двамата били набити от охраната на дискотеката, която се намесила, за да ги разтърве. Извикан е екип на Спешния център в града, който транспортирал двамата пострадали до ЦСМП.

Според персонала на спешния център Юсеин и Балин отказали медицинска помощ. Докато двамата са в спешния център, отвън започва да се събира група агресивно настроени мъже. Последвало е нападение над центъра. При него са нанесени материални щети на ЦСМП - счупена е входната врата и стъклария.

Нападнатите служители на центъра своевременно са уведомили полицията и само намесата на униформените предотвратила саморазправа с дежурните вътре. Сред тях няма пострадали.

Нападателят, счупил вратата и стъклата, е разпознат от дежурните в Бърза помощ, след което е задържан с полицейска мярка за 24 часа в ареста на РУП Гоце Делчев. Той ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганство.

За инцидента са уведомени Националният координационен медицински център и директорът на ЦСМП-Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Клуб Z припомня, че заради зачестилите издевателства над лекарски екипи в края на януари министър Петър Москов се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров. Бе договорено да се създаде пряка линия за спешна комуникация между прокуратурата и Министерството на здравеопазването, които да разменят информация и да образуват проверки при подобни случаи.