Базираният във "Факултета" бизнесмен Кирил Киров - Киро Японеца, обвини пред Нова тв полицията, че прави "чадър" над разпространението на наркотици в многохилядния ромски квартал.

Вчера пред дома на Киров бе прострелян неговия син Януш. Според Киров извършителят на атентата е племенникът му Георги Любенов Петров - Йонко. Киров твърди, че Петров е поръчал и атентата над него през 2005 г.

Полицията упражнява чадър върху този наркотрафик, казва Киров според когото Георги Любенов Петров, брат му Сотир и неговия тъст Марин, организирали разпространението на наркотици във "Факултета", а полицията си затваряла очите.

Висши полицаи от Трето районно го пазят, твърди Киров, като посочи имената на двама от тях - "Боби Василев и брат му Атанас Василев".

Това са мутри. Големите мутри, това са полицията. Преди години съм му плащал на тоя (б.р., Боби Василев) по $1000 на месец, защото ми задържаше коли, които съм купил от магазин, казва бизнесменът.

Киров обвини полицията в бездействие, което според него довело до вчерашния инцидент.

Ето и неговото описание на случката от вчерашния следобед:

Бяхме нападнати от Георги, Сотир и тъста му Марин и още 10 техни дилъри. Обадиха ми се по телефона хора от циганския етнос от квартала, че тръгват към нас. Първото, което направих, се обадих на телефон 112, за да не стане същото като в Катуница. Качих синовете ми в колата, отидох в Трето районно, дежурният ме пита какво става, успокои ме, че предприели действия. Докато стояхме повече от половин час, жена ми се обажда, че хората на Георги прескочили оградата и бият брат ми. Няма как да остана в районното, да давам показания, виждайки, че няма държава. Пред къщата виждам 20-30 полицаи, слизам от колата, синът ми седи на задната седалка, пред 20-30 полицаи го прострелват.

Според Киров стрелецът е гореспоменатият Георги Петров, който е произвел 4 изстрела. Бизнесменът твърди, че при инцидента има и ранен в ръката полицай, но това не било съобщено от МВР.

 

Ние нямаме интерес с нашите синове да заплашваме. Ние сме перфектни данъкоплатци, дължим уникални активи в нашите компании. Искам да се извиня на цяла България, че занимаваме обществото с нашите цигански работи, казва Киров, който само преди месец беше показан в ефира на Нова тв като християнски пастор.