Български студент в Одеса простреля при самозащита четирима свои колеги от Азербайджан, съобщиха медиите в УКрайна. Името на сънародника ни не се съобщава.

Всичко започнало след среща на пияни студенти от България и Азербайджан навръх 1 май на централния площад "Лев Толстой" в черноморския град. Всички учат в Одеския национален университет "Иля Мечников".

Заради употреба на голямо количество алкохол двете групи решили да докажат една на друга кой е "по-по-най", отбелязва сайтът "368 медия".

Единият от българите бил пребит от азерите. Той се опитал да избяга и те го подгонили. Тогава младежът извадил боен пистолет със заглушител и започнал да стреля.

Един от азерите бил ранен в корема, втори - в бедрото, а трети - в рамото. Четвъртият се отървал с одраскване от куршум по ръката.

Разследването установило, че българинът внесъл незаконно оръжието в Украйна, за да се пази. Той бил дочул, че в Одеса има голяма престъпност. Наистина, градът бе известен като едно от най-опасните места още по времето на СССР. И сега славата му не се е променила особено.