Ако сте студент и искате да разберете дали у вас не е скрит талантът на борсов спекулант, запазете си датата 10 май.

Тогава точно в 10:00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе за четвърти път уникалната симулация на фондова борса Levcheto, съобщиха от международната студентска организация АIESEC, която организира събитието.

"Играчите" ще участват в симулиран капиталов пазар, като ще могат да търгуват с акции, облигации и валута. Всеки от тях ще разполага с 10 000 AIESEC лв., равностойни на 1 български лев и в края на деня участниците ще си тръгнат с левовата равностойност на това, което са успели да спечелят (или загубят) по-рано.

За участие в събитието е необходима регистрация, която се прави на интернет сайта на Levcheto.

„Levcheto“ провокира предприемаческото мислене у младите хора и дава възможност на студенти с различен профил и ниво на подготовка да се докоснат до света на инвестициите, като им дава знания за основните процеси и термини присъщи на фондовата борса, казват от AIESEC.

Събитието ще бъде открито от зам.-шефа на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн, а водещи компании на българския пазар ще представят своята работа  и ще предадат своя опит в инвестициите.

Стратегическият партньор Alaric Securities предоставя общ награден фонд в размер от 1000 лв. за участниците, класирали се на първите три места в симулацията. Десетте процента от участниците, показали най-добри резултати в симулацията ще бъдат поканени на неформален коктейл след приключване на пазарния ден, на който ще могат да разговарят с  партньори на събитието. 

АIESEC е най-голямата международна студентска организация, която се фокусира върху изграждане на позитивни лидери за обществото, като създава бизнес проекти, професионални и социални стажантски програми в 127 държави.