Руското военно министерство разпространи снимки на част от най-новата бойна техника, която ще премине по Червения площад на 9 май. Това ще стане навръх 70-ата годишнина от победата на СССР над нацистка Германия.

Среден танк "Армата"

От една седмица насам средният танк "Армата" участва в репетиции по московската улица "Тверска". Това е и най-новият руски танк. Екипажът на "Армата" е в специална подсилена капсула, а в купола няма хора. Той се управлява от бойците, защитени от корпуса. Досега този танк бе показван само с прикрита от брезент горна част.

Бойна машина на пехотата "Армата"

Предназначена е за водене на бойни действия срещу всякакъв противник. Влиза в състава на танковите и мотострелковите подразделения в качеството на многоцелево бойно средство в условията на използване на ядрено оръжие и други оръжия за масово унищожаване.

Бронетранспортьор "Бумеранг"

Служи за транспортиране на подразделения, огневата им подкрепа в бой, унищожаване на жива сила, противотанкови средства и лека бронирана техника на противника.

Самоходна артилерийска установка "Коалиция-СВ"

Унищожава тактически ядрени средства, артилерийски и минометни батареи, танкове и друга бронирана техника,. Разрушава противниковите укрепления.

Бойна машина на пехотата "Курганец-25"

Използва се за транспортиране на подразделения, огневата им подкрепа в бой, унищожаване на жива сила, противотанкови средства и лека бронирана техника на противника.

Бронетранспортьор "Курганец-25"

Служи за транспортиране на подразделения на мотострелковите войски, водене на бой от машината и огнева подкрепа на стрелците пехотинци.

Самоходен противотанков ракетен комплекс "Корнет-Д1"

Предназначен е за поразяване на танкове и други бронирани цели, включително снабдените със съвременни средства за динамична защита.