Да, ресторантите за бързо хранене сигурно са виновни за всички злощастия, сполетели света - затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, глобално затопляне, и какво ли още не. И разбира се, като основоположник на този тип заведения "Макдоналдс" е най-големият злодей.

Но не може да се отрече, че компанията се опитва да създава нови продукти. В случая това не е поредният суперздравословен сандвич с тофу, чиа и киноа, а хитроумна книжна чанта за храната, която взимате за вкъщи или офиса, наречена BagTray.

Тя е създадена от унгарското подразделение на веригата и местния офис на рекламната агенция DDB. Хрумката е, че долната ѝ част е направена от твърд, рециклиран картон, който се откача от хартиения плик с издърпването на лента, като се превръща в поднос за храната.

 

По този начин не само, че намалявате "мазалото" върху масата, бюрото, или задната седалка на колата, но и не се налага да цапате съдове, в които да слагате храната.

Идеята е интересна, но не е ясно кога, къде и дали ще влезе в употреба, защото проблемът при този тип "торбички" е, че заради твърдата долна част тяхното сгъване и подреждане в големи количества става по-трудно. Което увеличава и цената за транспорт и съхранение.