След като дронът на бТВ показа от високо имението на кмета на Хасково Георги Иванов прокуратурата в областния център започна проверка на имуществото на градоначалника и семейството му.  Според разследването на телевизията къщата на брега на язовир Тракиец струва минимум 2,5 милиона лева.

Образувана е преписка и е възложена предварителна проверка на МВР в Хасково. Целта е да се установят достатъчно данни за укрити данъци. Дадени са указания да се провери собствеността на имотите и колите на кмета, тяхната стойност (вкл. подобренията към настоящия момент) и съответствието им на декларираните доходи от кмета на Хасково и свързаните с него лица.

Мащабното разследване ще се разпростре и върху търговските дружества, в които участие има съпругата на кмета и свързаните с нея лица, както и на земите, ако са придобивали такива, съобщиха от прокуратурата в Хасково.

Реформаторският блок ще подкрепи Георги Иванов, ако той реши да издигне кандидатурата си за местните избори през есента, заяви по-рано днес съпредседателят на парламентарната група на Блока Найден Зеленогорски в интервю за "Медиапул". 

Дрон сценарият вече на два пъти протича по един и същи начин. Само седмица преди да бъде излъчен репортажът за несметните богатства на Георги Иванов бТВ излъчи разследване срещу пазарджишкия кмет Тодор Попов, чиято селска къща бе оценена на 1,5 милиона лева от специалист по недвижимости. Веднага след това Националната агенция за приходите започна проверка на Попов.

Според хасковския кмет в момента е в ход кампания срещу определени кметове, които са неудобни. Той дори и посочи кои ще са следващите "ударени" като в списъка прави впечатление, че няма нито един представител на ДПС в местната власт.