Квесторите на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Елена Костадинчев и Станислав Лютов изпратиха писмо до медиите, в които настояват за проверка на дейността им. Повод за това станаха направените през последните дни обвинения срещу тях, включително и от премиера Бойко Борисов, че в последните дни от квестурата им са "освободили имущество" и "нанесли щети за над 100 млн. евро". Освен това се оказа, че те са разрешили на депозанти с влогове с индивидуални, по-високи от нормалните лихвени проценти да ги трансформират в стандартни, за да получат парите си до гарантирания от държавата размер от 196 000 лева.

Ето какво пишат Костадинчев и Лютов:

"За целия период на нашето управление като квестори на КТБ сме работили изключително и само в рамките на законовите предписания и в изпълнение на указанията на надзорните ни институции. Изплащането на обезщетения на граждани до защитения размер от Фонда за гарантиране на влоговете в банки е сложен и интегративен процес, който беше проведен в непрекъснато и тясно взаимодействие с ФГВБ и БНБ и при точно спазване на дадените от тях указания – начин на работа, който прави самоволните действия невъзможни. За този обем от работа съществува пълна документация и прозрачност в банката.

Изразяваме крайно недоумение от необоснованите обвинения към нас, свързани с тази сфера от нашата дейност. Заявяваме, че в нито един момент не сме нарушили закона и настояваме за незабавна ескпертна проверка по тези обвинения поради драстичното им разминаване с обективната истина. Въпросът с обезпеченията е подробно разгледан в заключителния ни доклад, предоставен на БНБ, на временната анкетна комисията към Народното събрание във връзка с Корпоративна търговска банка. В деня на встъпването в длъжност на синдиците на КТБ този доклад беше връчен на финансовия министър, на заместния главния прокурор, на главния секретар на МВР, на председателя на ФГВБ, както и на самите на синдици. В него са ясно обяснени и мотивирани действията ни при стриктно спазване на закона, предвидените процедури и указанията на надзорните институции. Оставаме на разположение на компетентните разследващи органи за каквото и да било съдействие."