Юношеският национален отбор на България загуби от Испания с 1:2 във втория си мач от група "А" на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години на родна земя. Така "лъвчетата" се простиха с шансовете да продължат на четвъртфиналите. Във вторник те ще играят срещу Австрия, тимът на която падна от Хърватия с 0:1.

Хърватите първи си осигуриха участие в следващата фаза с 6 точки, иберийците имат четири. Нашите са с две поражения и без актив, в сряда те отстъпиха пред "шахматистите" с 0:2.

Двубоят България - Испания се игра при почти пълни трибуни на стадион "Лазур" - повече от 11 хиляди зрители викаха за юношите ни, което си е постижение, тъй като дори "А" националният отбор рядко излиза пред толкова.

Испанците поведоха още в 11-ата минута с гол на Куки Саласар, въпреки по-доброто начало на България. Възпитаниците на Александър Димитров логично изравниха в 35-ата чрез юношата на "Литекс" Тонислав Йорданов, който се възползва от груба грешка на стража на гостите.

Малко след почивката Фран Виялба оформи крайното 2:1 и донесе успеха на своите. И двата гола на "Ла Роха" паднаха от заучени статични положения. До края възпитаниците на Александър Димитров опитаха натиск, но по-класните испанци не допуснаха ново изравняване. Днес българският състав игра много добре преди почивката, като демонстрира доста по-добро лице отколкото срещу Хърватия.

"Загубихме от доста по-класен противник, след почивката испанците можеха да ни бият с повече, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Момчетата се стараха, но доста не им достига. Това е идеята да печелим такива първенства - играчи и треньори да си сверяват часовника с най-добрите. Все пак на това първенство участват най-силните в Европа на тази възраст."