Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не пропусна военния парад в Москва. От руската столица той уточни обаче пред радио "Дарик", че не е сред официалните лица, а е "скромен гост" на депутати от Държавната дума. 

Присъствието на Сидеров едва ли компенсира отсъствието на президента Росен Плевнелиев, който обяви, че няма да присъства на тържествата. Нито един президент на държава в ЕС не присъства в Москва за парада. Бойкотират го и държавните глави на САЩ, Канада и Австралия.

"Все пак има един български политик, който да уважи това събитие, това невероятно тържество, събитие от световен мащаб", коментира Сидеров.

Той определи отказа на българските президент, премиер, председател на Народното събрание и външен министър да отидат като "позорно поведение", което било "изключително жалко".

Сидеров заяви още, че политиците, които са решили да не отбележат края на Втората световна война на Червения площад в Москва, демонстрирали, че съжаляват за нацисткия режим.

"Който е тръгнал срещу Русия, свършва като Наполеон и Хитлер", заключи лидерът на "Атака".

Според него ролята на Германия и Франция по времето на Втората световна война като "доста подличка". Такава била тя и днес. 

Въпреки че е чест гост в Москва и запален защитник на руските интереси в България Сидеров не намери място на официалните трибуни. Този недостиг той реши да компенсира със снимка с позастарелия екшън герой Стивън Сегал, която качи на страницата си във фейсбук. Сегал, който е приятел на руския президент Владимир Путин  и често навестява руската столица, беше сред официалните гости на парада. Част от коментарите под снимката във фейсбук веднага заподозряха лидера на "Атака", че предлага монтаж.

Стивън Сегал на трибуните сред официалните гости.
И с приклекналия до него Волен Сидеров.