Работещи в програма "Хоризонт", програма "Христо Ботев" и "Радио София" са започнали подписка за предупредителен протест с искане на оставката на генералния директор на Българското национално радио Радослав Янкулов.

"Оттеглянето на директора и Управителния съвет на Радиото се иска заради несправяне с работата, неспазване на обещанията, записани в концепцията му за генерален директор, липса на прозрачна информация за финансовото състояние на медията и противопоставяне на работещите в общественото радио на основата на постановените от държавата 10% съкращения от разходи за персонал", предаде БНР.

От началото на седмицата журналистите от БНР протестират срещу обявеното съкращаване на техните хонорари.

Пред "ТВ7" генералният директор на БНР Радослав Янкулов потвърди решението на ръководството да намали хонорарите и допълнителното материално стимулиране на служителите.

"Намалението на хонорарите на "Хоризонт" е най-малко в сравнение с намалението на хонорарите в "Христо Ботев", "България" и в другите структури,  които получават хонорари. Не може да не бъдат намалени, защото 2,4 млн. лв. трябва да се намерят. Ако не съм аз начело на радиото, ще бъде някой друг и той ще трябва да направи същото нещо", каза Янкулов-