Цветан Василев отрече да е изпращал писмото, което съдържа копия от тетрадката на охраната на сградата на КТБ и ТВ7 на бул. „Цар Борис Трети“ в София, в която за записвани всички влизащи и при кого отиват.

Клуб Z обаче разговаря с някои от записаните имена и те потвърдиха, че точно на тези дати и в посочения час са били на посещение при Цветан Василев. Според приближени до банкера, списъците са верни, но най-вероятно са били иззети по време на обиска на сградата няколко дни преди затварянето на банката. Това обяснява противоречивия начин на разпространяването им.

Тетрадката потвърждава думите от писмото, което Василев отрича да е писал, че политици, бизнесмени и журналисти „се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят."

Предлагаме ви примери само от една седмица в началото на юли, когато в София се провеждаха всекидневни протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

На 8 юли в 15:45 при Цветан Василев пристига – според тетрадката на охраната, председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.

На следващия ден той отново е в кабинета на банкера – този път в 18:10. Два дни по-късно – на 11 юли, Мавродиев отново е на обичайното място, отново в обичайните следобедни часове.

На 8 юли Василев е посетен и от медийния бос Красимир Гергов. На следващия ден при него е Румен Петков. Но не за последно.

10 юли се оказва по-натоварен. Сутринта идва ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Веднага след него идва колегата му по академична линия – Стоян Денчев от Библиотекарския институт. После пристигат по отделно братята Милен и Георги Велчеви.

В 15:40 отново на гости е Румен Петков, а час след него идва тогавашният издател на вестник „Дума“ и депутат Николай Малинов, който се кани скоро да оглави ТВ7. В края на деня идва и депутатът от БСП, който отговаряше за енергетиката, Явор Куюмджиев.

На 11 юли посетител е един от собствениците на варненската група „Химимпорт“ Иво Каменов. Следващият гост е тогавашният главен редактор на „Труд“ Иван Михалев. А малко след 16 часа идва... Стоян Мавродиев.

12 юли е ден за енергетика. Собственикът на „Риск инженеринг“ Богомил Манчев идва заедно с тогавашният шеф на Българския енергиен холдинг Георги Христозов. По-късно е ред на бившия военен министър Бойко Ноев, а след него влиза и депутатът от ДПС Йордан Цонев.

13 и 14 юли са събота и неделя и г-н Василев не приема.