Реваншът от 1/8-финалите на латиноамериканския турнир "Копа Либертадорес" между аржентинските "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" бе прекратен след първото полувреме при 0:0 заради рядко срещан инцидент - фенове напръскаха играчи на символичните гости с лютиви спрейове. Двубоят бе на арената на "Бока" - "Ла бомбонера" пред 60 000 зрители, а "Ривър" спечели първия мач с 1:0.

Така изглежда "Ла Бомбонера" на дербито

Когато играчите излизаха за второто полувреме на едно от най-ожесточените дербита в световния футбол, в района около тунела бяха атакувани от запалянковци със спрейове. На телевизионните кадри се вижда как футболистите на "Ривър Плейт" Леонардо Понцио и Лионел Ванджони си търкат очите, а други техни съотборници си поливат лицата с вода.

"Не виждам, не виждам. Аз горя. Това не е война", крещеше защитникът Рамиро Мори.

След едначасова пауза бе взето решение за прекратяване на мача. Това бе посрещнато с неодобрение от феновете и отбора на домакините.

По този начин играчите на "Ривър Плейт" напуснаха терена

Още няколко часа футболистите на "Ривър Плейт" не успяха да напуснат стадиона заради агресивно настроените запалянковци на "Бока". Четирима от тях потърсиха медицинска помощ, след като напуснаха арената. Президентът на "Хуниорс" Марсело Галярдо се извини за случилото се и определи инцидента като "срамен".

"Не мога да повярвам, че това се случи. Много е тъжно, един огромен позор", каза емоционално той.