Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

Тази седмица премиерът Бойко Борисов даде интервю на Антон Хекимян, в което заяви, че до 30-ата си годишнина е ял предимно пържени картофи и се е „нагладувал”. Същевременно обаче довери, че със семейството си е отглеждал прасета, 40 бройлера и зайци.

Разбира се, Бойко Борисов по никакъв начин не си противоречи. Ето защо:

* * *

Тема номер едно на седмицата се фокусира около тетрадката, в която фигурират имената на политици, журналисти, регулатори, бизнесмени, посещавали Цветан Василев в кабинета му.

От последвалите реакции след публикуването на тетрадката може да се направи следният извод: „Ходенето в кабинета на Цветан Василев е като ходенето в публичен дом – кеф ти е да ходиш, ама те е срам да си го признаеш!”

* * *

Икономистът и настоящ съветник на министър Божидар Лукарски – Владимир Каролев, няколко пъти е записван в тетрадката за посещения при Цветан Василев. В профила си в туитър Владимир Каролев написа: „Преди да се разпищят, в КТБ съм ходил съвсем открито с одиторите от Грант Торнтън за БТК. Че отивам да се гмуркам и няма да ме има много.”

Без да сме отправяли въпрос до радио „Ереван”, оттам се свързаха с нас, за да ни обяснят каква е разликата между щрауса и Владимир Каролев: „Разликата е, че при неприятна ситуация щраусът си заравя главата в пясъка, а Каролев си потапя главата във водата”.

* * *

Журналистът Петьо Блъсков, който също присъства многократно в тетрадката за срещи с Цветан Василев, заяви пред Димитър Цонев, че може и да е ходил при банкера, за да си пият уискито и за да си говорят за жени.

По този повод бивш портиер на Цветан Василев и редовен читател на българската преса заяви: „Да, преди Петьо Блъсков пиеше уискито на Цецо Василев, а сега му пие кръвчицата във в. „Труд”!”

* * *

Депутатът от ДПС Йордан Цонев, който към този момент е яростен критик на Цветан Василев, се оказа, че се е срещал с банкера в неговите силни години.

Може би без никаква връзка с тези факти, но Йордан Цонев, който е и доктор по богословие, бил чут да казва: „Дано да няма Бог!”

* * *

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се срещна със Стивън Сегал по време на военния парад в Москва. Според свидетели екшън героят бил много щастлив да се запознае със Стивън Сегал.

* * *

Според актуална класация влогърът Емил Конрад е по-влиятелен в социалните мрежи от премиера Бойко Борисов.

Хора, участвали в изготвянето на класацията, коментираха този факт така: „Справедливо е, все пак Емил Конрад е написал повече книги, отколкото Бойко Борисов е прочел!”

* * *

Преди да заминат на официално посещение в Катар заедно с Бойко Борисов, 8–те министри в делегацията получили един и същ sms от бившия министър Трайчо Трайков: „Само внимавайте да не изгорите много!”

* * *

Военният министър на Пхенян беше ликвидиран със зенитни картечници, защото заспал по време на реч на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун.

Малко след този зловещ акт български граждани са отправили покана към Ким Чен Ун да посети България. Поканата си те аргументираха така: „Просто, ако дойде, Ким Чен Ун със сигурност ще намали броя на депутатите ни на 120!”

* * *

Британските консерватори на Дейвид Камерън спечелиха убедителна победа на изборите във Великобритания и направиха на пух и прах прогнозите на социолозите, които вещаеха равенство между торите и лейбъристите.

Именно по повод на краха на английските социолози, международни анализатори проверяват дали Кольо Колев не е емигрирал във Великобритания.

* * *

По време на мача на ЦСКА с „Лудогорец” феновете на „червените” хвърлиха кренвирши на терена.

От тв камерите обаче убегна един потресаващ момент: Футболистът на ЦСКА Тончи Кукоч, който не е получавал заплата от няколко месеца, направи най-извратеното нещо в живота си - изяде цели два кренвирша!”

* * *

„Барселона”- „Ювентус” ще е финалът в Шампионската лига, стана ясно тази седмица. Според информация от Каталуня играчите на „Барселона” вече точат зъби за „Ювентус”, като единствено Луис Суарес точи зъби за... Джорджо Киелини!

-----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"