„България без цензура” и „Гергьовден” подписаха споразумение за сътрудничество.

„България никога не е била в толкова труден момент, в какъвто се намира сега. „Гергьовден” винаги е бил там, където приносът може да бъде решаващ. Този политически клуб винаги е участвал в сложни и тежки битки и дълго време имаше желанието и надеждата, че традиционната българска десница би могла да бъде освежена”, оправда сближаването си с Николай Бареков лидерът на движението Любен Дилов-син.

Според него „в момента доверието към всички институции е под 30 процента, при една изключително сложна външна ситуация”. Затова било „съвсем нормално”  да се появи формация, която е „по-технократска, по-прагматична, и в крайна сметка, се цели да обединява, а не да разделя”.

Това е първата организация, която събира, а не разделя, твърди Дилов-син. ББЦ акумулирала „поклонническа енергия”.

Това се дължи на неразбирането между този съюз и старите медии, то не се вписва в техните мерки за ляво и дясно, обясни водачът на „Гергьовден”.

Според агенция „Фокус” зам.-шефът на ББЦ Росен Петров подарил на Дилов-син „ризата си от участие в Кербала”, а на Драгомир Стефанов - картичка от 1912 г., от Балканската война, на която военни си чистят въшките, с посланието: „Да почистим заедно въшките”.

Добре, че поне министърът на културата Петър Стоянович напусна овреме „Гергьовден” (през 2010 г.), иначе днес след официалното подписване с движението, Бареков щеше да се хвали, че има и министър, след като се „сдоби” с двама депутати и кмет.