Елин Топузаков започна треньорската си кариера с победа. Воденият от него „Левски“ победи гостуващия „Ботев“ Пловдив с 2:0 в мач от 28-ия кръг в „А“ група и трети от плейофите. Това бе първа победа за „сините“ през годината в първенството.

Двата отбора играха и в сряда в четвъртфинал реванш за купата, като пловдивчани биха с 2:0 у дома и след 1:3 в първия мач се класираха напред.

Старши треньорът на „Ботев“ Станимир Стоилов подаде оставка през седмицата, но собственикът на клуба Цветан Василев не я прие. Така Мъри ще води отбора поне до края на сезона.

В поредно гостуване „Ботев“ игра твърде плахо и безидейно. Сякаш „канарчетата“ имат две лица – домашно и гостуващо. Показателите на „жълто-черните“ навън са 3-5-6, голова разлика 8-11.

Двубоят няма да се запомни с нищо, може би само с това, че бе дебют за Елин Топузаков в треньорския бранш. „Сините“ вкараха два бързи гола в 11-ата и 16-ата минути, дело на Димов и Макриев.

С победата „Левски“ се доближи до „канарчетата“ в класирането. „Сините“ вече са пети с 47 точки, на две зад четвъртия „Ботев“.