Посланикът на Съединените американски щати (САЩ) в София Марси Рийс обяви във фейсбук страницата на посолството, че ще отговаря на въпроси на български потребители на мрежата. 

Питанията ще бъдат приемани до петък, а въпросите ще бъдат публикувани до края на деня във вторник, 26 май. Няма ограничения на темите: 

"Ако искате да чуете мнението на посланик Рийс по теми, които ви вълнуват, може да задавате своите въпроси на български или английски до края на работния ден в петък под настоящия пост", пише под съобщението в социалната мрежа.

Разбира се, че първият въпрос е кога САЩ ще отменят визите за българи. Тази тема преобладава сред зададените досега въпроси. Но актуалната геополитическа обстановка и изострянето на отношенията след началото на украинската криза са също част от интересните теми за българите. 

Сред първите коментари е този на Саня Георгиева, която пита докога "Америка ще създава конфликти и ще разпалва войни, само за да си продавате оръжието? Не ви ли стигат толкова много човешки живота,които погубихте???"

Веднага има отговор от друг потребител:

"Попитай Путин за Сирия и Украйна. Той ще Ви отговори" или "Объркала е посолствата, руското е на друга страница".

Следващ въпрос е в обратната посока:

"Какво се прави от страна на Америка за озаптяване на Хибридната война, водена от Путин срещу България?"

И докато геополитическият сблъсък се лее на фейсбук страницата на посолството, някои задават наистина трудни въпроси:

"Who killed Kennedy?" (Кой уби Кенеди?)

Въпросите си може да зададете и вие, а отговорите ще прочетете до вторник. 

 

От днес до петък, посланик Марси Б. Рийс ще отговаря на вашите въпроси на Фейсбук страницата на Посолството на САЩ. Ако ...

Posted by U.S. Embassy Sofia on Wednesday, May 20, 2015